Krabičková dieta je IN
Krabičková dieta je revoluční stravovací a odtučňovací projekt, jehož premisou je pravidelná nutričně vyvážená strava.
Krabičková dieta charakteristika
Základem vyváženého jídelníčku je 5 porcí čerstvě připraveného jídla denně. Jedná se o přesné nutriční dávky stanovené pro 5 denních dob.
Odborník na krabičkovou dietu
O funkci krabičkové diety a samotného jídelníčku se stará přední odborník na výživu RNDr.Petr Fořt Csc. Je absolventem přírodovědecké fakulty UK v Praze a autorem desítek vědeckých prací zaměřených na fyziologickou biochemii sportu a výživu. Jeho služeb nevyužívá jen projekt Krabičková dieta, ale i například pořad české televize Pod pokličkou, jehož chodem, po odborné stránce, se zabývá.
Hubnutí s krabičkovou dietou
Díky pravidelnému přísunu potravin a upraveným nutričním hodnotám každodenního jídelníčku dosáhne tělo pozvolného úbytku na váze. A to pouze v oblasti tuků, protože tělo jimi již dále není přesyceno. Zmizí tak všechny přebytečné tukové zásoby a tělo se měsíčně zbaví i 5-7 kilogramů.
Dalšími přednostmi krabičkové diety je například snížení hladiny cukru a cholesterolu v krvi, detoxikace organismu a úprava trávení.
Energetické hodnoty
Jídelníček krabičkové diety obsahuje více bílkovin a méně sacharidů, a to sacharidů s nízkým glykemickým indexem (zasytí a hlad se dostaví později). Určeného efektu docílí jídelníček s přesně nastavenou energetickou hodnotou jídel, jehož hodnoty se liší pro muže a ženy (7000 kJ pro muže, 5000 kJ pro ženy)
Příprava pokrmů
Důraz na kvalitu Krabičkové diety se odráží i v přípravě pokrmů. Veškeré potraviny se vaří v jediné výrobně na Vysočině, odkud také pochází většina produktů, které jsou v jídlech použity. Společně s původem je kladen důraz i na skladování a přípravu pokrmů.
Zodpovědnost za kvalitu přebírá tým odborníků, kteří využívají ověřené technologie vaření. Samozřejmostí jsou teflonové grily a pánve, pekárny na pečivo, příprava bez tuků, ale i Konvektomat (Přístroj fungující na principu páry, čímž si pokrmy zachovávají vitamíny a minerální látky). Každý krok v přípravě krabičkové diety je přísně kontrolován, aby se dosáhlo co nejlepšího účinku u koncových uživatelů.
Žádné z jídel neobsahuje glutamáty, konzervační a chemické látky, zmražené potraviny, ani polotovary, jelikož pro výrobu jsou používány jen čerstvé potraviny (ovoce, zeleniny, bylinky) a není důvod k jejich chemickému konzervování nebo dochucování.
Osobní odběr krabičkové diety
Krabičková dieta nabízí zdraví životní styl spojený s pohodlím. Každý den je pro odběratele připraveno 5 porcí nutričně vyváženého jídla, které je rozváženo podle přání zákazníka (může si ho vyzvednout na pobočce nebo dovézt; měnit přístup je možné každý den).
Jídla jsou balena do jednorázových krabiček různé velikosti a oddělené do 2-3 komor. Nezávadnost balící techniky zajišťuje speciální balící přístroj, který opatří krabičku tenkou fólií (vše probíhá za vysoké teploty).
K dokonalému pohodlí jsou krabičky poskládány do papírové tašky a označeny časem a typem konzumace (studené/ohřáté). Je k nim přiložen i detailní rozpis jídelního lístku na dnešní den spolu s vaším jménem.