salmon-1154410_1280

JAKÁ  VÝŽIVA JE A JAKÁ NENÍ VHODNÁ PRO KREVNÍ SKUPINU “AB” ?

DOPORUČENÍ PRO VÝŽIVU:
Skladba vychází z faktu, že jde o “směs” skupiny “A” a “B”. S ohledem na to, že skupina “B” je ve stravě méně omezená, je nutné se vyvarovat potravin rizikových pro skupinu “A”. Doporučují se sójové produkty, mořské produkty s výjimkou níže uvedených, zelenina zelená, řasy, ananas.

CO NEJÍST?
Slaninu – hovězí – kuře – kachny a husy – srdce šunku – telecí a divoké ptáky – ančovičky – žáby – lososa krevety – chobotnice – plesnivé a zrající sýry – parmazán plnotučné mléko – sezam a pastu z něj (tahini) – olivový olej slunečnice – fazole aduke a další drobné – hrách – pohanku corn-flaky, kamut – kukuřičné muffiny – avokádo – houby šii take – pepř – křen – chřest, banány – kokos – guave mango – pomeranče – rebarboru – karambolu – ocet – kiwi, pomerančový džus – kapary – ocet – kukuřičný sirup – kečup nakládanou zeleninu.

JAKÉ BY NEMĚLY BÝT POUZITY DOPLŇKY
Aloe, řecké seno, Senna.

NAOPAK JE NUTNÉ POUŽÍVAT TAKÉ TY PROSTŘEDKY, KTERÉ:
a) podporují imunitu;
b) mají protirakovinné působení;
c) podporují činnost srdce.
Jsou to především vitamin C, zinek, hloh, Echinacea, Astragalus, quercetin, třezalka, bromelain, mořské řasy, Ostropestřec Mariánský.

CO DĚLAT PROTI NADVÁZE
Nejíst: červené maso, velké fazole, semínka, kukuřici, pohanku a pšenici. Jíst: tofu, mořské produkty s výjimkou nevhodných, zeleninu, řasy a ananas.

ZÁVĚRY
Nechápejte zde uvedené informace ve významu “co je psáno, to je dáno”. Už jen jednoduché úvahy, týkající se značné variability současných potravin, jejich nedostatečné kvality ve smyslu značného obsahu cizorodých látek a syntetických příměsí (tzv. potravinových aditiv) nebo dokonce použití genově změněných potravin mohou značně zkomplikovat rozhodování o sortimentu potravin vhodných pro tu kterou krevní skupinu či dokonce pro konkrétního jedince. Mnohdy není – z pohledu producentů potravin – jiné řešení než takové, jaké se v moderním zemědělsko-potravinářském komplexu používá. Jde o zajištění dostatečného množství potravin. Na druhé straně se však nemůžeme divit, že to vede ke vzniku obrovského počtu někdy až nepochopitelných potravinových nesnášenlivostí a alergií.
Komplikace také nutně vzniknou vzhledem k nesporné skutečnosti, že “výjimky potvrzují pravidlo”. Právě značná variabilita genové výbavy každého jedince je příčinou tolika výjimek, že by se někdy mohlo zdát, že naprosto není reálné udělat obecné závěry, a tím méně pak doporučení. I kdyby se nepodařilo uplatnit téměř nic z toho, co bylo výše popsáno a doporučeno, základním přínosem tohoto materiálu je vysvětlení škodlivosti nic neříkajících obecných zásad – skutečně je zřejmé, že všichni nemůžeme jíst stejně.

Mohlo by vás zajímat:

Co jíst při krevní skupině 0

Co jíst při krevní skupině A

Co jíst při krevní skupině B

Co jíst při krevní skupině AB