Přechod z parného léta do chladného podzimu s sebou přináší vysoké nároky na váš organismus. Přesně proto vždycky v tomto období řádí mezi lidmi nejrůznější virová onemocnění. Chcete, aby vaše krása a zdraví neutrpěly újmu? Pak musíte užívat doplňky stravy – vitamíny a minerály. Základem všeho je céčko. Proč?

Stovky pozitivních účinků na váš organismus

Vitamin C je skvělý pomocník během podzimních a zimních měsíců. Pravidelné užívání této látky totiž prokazatelně zvyšuje imunitu, a tím pádem i vaši odolnost proti respiračním onemocněním. Výzkumy také dokázaly, že užívání céčka dokáže u dospělé populace zkrátit dobu akutního respiračního onemocnění o více než 13 %! U dětí dokonce o trochu více. Tento vitamin zároveň pomáhá vašemu tělu tvořit dostatečné množství energie, přispívá k normální tvorbě kolagenu, posiluje cévy, srdce, chrupavky, kosti, zuby, dásně i kůži.

Správné množství přijímaného vitaminu C by si měli hlídat všichni lidé. Nejrizikovější skupinou jsou však kuřáci (kouření ničí céčko ve vašem organismu), staří lidé, těhotné či kojící ženy a samozřejmě také sportovci. Všechny tyto skupiny vyžadují o něco vyšší příjem než ostatní populace. Přesně proto se hodí šikovné přírodní produkty ve formě doplňků stravy. Dobrým příkladem je třeba Extra C od známého českého výrobce Naturvita.

Jak užívat céčko a co si hlídat?

Extra C od zmíněného výrobce koupíte za super cenu třeba v e-shopu Gigalékárna. 90 kapslí vás vyjde jen na něco málo přes sto korun. Vitamin C byste měli ideálně brát na lačný žaludek (nejlépe ráno těsně po probuzení). V každém případě dodržujte doporučené denní dávkování v podobě jedné kapsle denně. V době akutního onemocnění ho můžete krátkodobě trochu zvýšit, ale vyvarujte se jakýchkoliv extrémů.